Choď na obsah Choď na menu
 


Elnöki program

13. 6. 2006

Az, hogy kölyökkorom ellenére ez évben másodízben tudhatom magaménak a koronát és a jogart, s ezzel vállalhatom az elnöki pozícióval járó felelősséget, mind a nagy múltú Szervezet, mind saját életemben nagy dolog, hisz’ kölcsönös elégedettséggel nyugtázott döntésünk arról tanúskodik, hogy mindannyian megéreztük az idők szavát. Nagy időket élünk ugyanis, és Ti tudjátok, hogy a nagy idők nagy vezetőket kívánnak. Nos, az SBNyK egésze és személy szerint én is bátran kijelenthetjük, hogy nem futamodunk meg a kihívások elöl, mégha az Sör formájában is ütné fel fejét.

Nem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy a választást követő látszólag nyugodtabb időszak után a továbbiakban is folyamatosan szembe kell néznünk a korsókkal, s nekem, mint szépreményű elnöknek az “elölülő” (lásd: předseda) nehéz hivatalának gyakorlásából eredő kötelezettségekkel is. Leköszönt Elnökünk ugyanis, bár munkássága és fogyasztási hajlandósága, illetve képessége okán a legnagyobb tiszteletet érdemelte ki, számos megoldhatatlannak látszó feladatot hagyott maga után. Sört nem nyakalók vagy az Ellenzék persze mondhatja, hogy a megoldhatatlan problémákkal nem is érdemes foglalkozni, ám jó, ha tudjátok, jelenlegi elnökötök minden kihívásban egy újabb lehetőséget lát arra, hogy folytassa az 1998-99. évi, korábbi elnöksége idején megkezdett, a szervezet felemelkedését szolgáló, áldásos tevékenységét.

A fentiek szellemében 2006-07. évi elnökségem idején szervezetünk az alábbi programpontok megvalósítására helyezi a hangsúlyt:

  1. 2006. június 23-25. Részvétel a társszervezet által tartott, hagyományos Szent Iván napi SÖRCSAPOLÁS-on.
  2. Július-augusztus hónapokban razítko-gyűjtés egyénileg a SÖRVILÁG napos oldalán található stemplizőhelyeken.
  3. Szeptember 1-3. v. 8-10. A "Sörözz a BORVIDÉK-en” programsorozat keretében a Szekszárdi Borvidék ideiglenes megszállása. 
  4. A kapcsolatok alakulása függvényében látogatás a PRÁGAI székhelyű Sdruľení přátel piva (SPP)-nál (tervezett időpont október 21-23.).
  5. Előreláthatólag december 9-én, egyéni nevezés alapján részvétel a társszervezet pilisi SÖRKÖR-én.
  6. 2007. április/május: tisztújító KÖZGYŰLÉS.

     

    A fentiek mellett folyamatos feladatok:

    - a Tagság kiemelt küldetése a toborzás, azaz a releváns kompetenciákkal bíró potenciális tagság feltérképezése, bevonása a közös akciókba,

    - a továbbiakban is arra kell törekedni, hogy az SBNyK tagjainak éves átlagos sörfogyasztása haladja meg a cseh átlagos sörfogyasztás kétszeresét,

    - a Tagság idevágó szomjoltásának legkevesebb 75 %-át a cseh ipar által készített nedűből kell biztosítani,

    - kiemelt elnöki feladat: kapcsolatfelvételt követően együttműködés kialakítása a cseh társszervezettel, a SPP-vel,

    további, kevésbé fajsúlyos feladat az Ellenzék ellehetetlenítése.

    Elnöki üdvözlettel: PivonkaPředák

     

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.