Choď na obsah Choď na menu
 


Ki az Ökörből?!

14. 5. 2008

Érik a helyzet, hogy hangot adjak régi dilemmámnak, miszerint egyfelől bírom ezeket a kutató fickókat, mert az általam is kedvelt helyeket bejárva feltérképezik a bohémvilág csodáit, miközben aggódva figyelem, hogy tevékenységük eredményeként publicitást nyernek, és ennek következtében valamit elveszítenek magukból az egykor autentikus helyek. Tán nem tévedek, ha azt vélelmezem például, hogy egyes topic-őslakók Ökörbéli élményeik jóhiszemű közzétételével maguk is hozzájárultak a fogadó túlzott ismertségéhez, s mára az ebből fakadó következményekkel nem számoló magatartás miatt sajnálatosan nekik is el kell szenvedniük az esetleges mellékhatásokat. A kutatási tevékenyég ezáltal önkiszorítósdivá válhat, amely határaival persze nem árt tisztában lenni. A fentiek miatt is olvastam “örömmel” dr EvL Ökörbeszámolóit, és az intézmény felszabadulásának reményében csatlakoznék az Ökör-ellenkampányhoz. Már csak az a kérdés, hogyan lehetne ezt kiterjeszteni az ánglius, germán és egyéb újkori látogatók seregeire, továbbá jó lenne tudni, a tulajok megelégednek-e a vékonyabb pénztárcával.
Hadd védjem meg továbbá OPi barátunk 7561-es üzenetével szemben csehesszlovak-ot, hisz’ linkjével épp’ azon kérdésekre adhat választ, melyeket öreg rókák túlontúl prózainak vélnek.
Csupán alanyi jogon vagyok szomorú, hogy Hřebejk filmjeit többnyire szombatonként tűzik műsorra, midőn a megszállottak valamely sörmezőn lovagolnak. A videó természetesen nem megoldás, mert a felvételek megtekintésére egy lovagnak nincs ideje, de, ha volna is, nem lehet olyan konformista, hogy videózzon.
Prazskyvyber-re hivatkozva, untatnám még a nagyérdeműt azzal, hogy a domesztikált Radegast szégyenfolt, kinti 10-eske kellemes, 12-eske zamatos, ám arra hajlamos egyedeknél gázosodást (vö. nadýmání) eredményezhet. Külhoni Kozel fejedelmi (lásd még meteorizmus), hazai erősen ingatag; minapi hétüveges kóstolóból a 2. és az 5. palack kihajítás tárgyává vált (büdös ugyan nem volt), másrészt azonban Regent-et tartósan csapoló cseh
kolléga dicséretét - balatoni portyánk során - kivívta.
Hazai gyártású Krusóval még nem találkoztam, import Pilsner itthon is híréhez méltó, stabil. Legnagyobb
csalódást ugyanakkor a Krumlovból hazahozott Eggenberg jelentette, de véleményem szerint a Hostan vagy a Jeľek is a futottak még kategóriát képviseli (érdekes, hogy csapolva itt-ott ki lehet ráncigálni belőlük némi zamatot). Hozzáteszem, hogy számomra kint a Budvar és a Gambrinus, főleg azok 10-eskéi meglehetősen ízhiányosak, azonban délkelet felé mozgatva nyerővé válhatnak.
Egyetértve tehát az előttem szóló bölcsekkel, azt vallom, hogy maximális eredményt valóban csak az ún. mélyutazással lehet elérni.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.